Sa oled siin

Pressiteade nr 60 E-Arsenal ja NATO riikide kaitsetööstuste konsortsiumi esindajad allkirjastavad koostöömemorandumi

21. Juuni 2004 - 12:13
Homme, 19. mail allkirjastavad firma E-Arsenal ja NATO riikide kaitsetööstuste konsortsiumi (Transatlantic Industrial Proposed Solution,TIPS) esindajad kaitseministeeriumis vastastikuse info vahetuse ja koostöö memorandumi.

Memorandumi eesmärk on arendada koostööd maismaal tegutsevate ja sealt opereeritavate õhuseiresüsteemide väljatöötamise ning võimalike tellimuste saamise osas Eesti kaitsetööstuse tarvis. Võimalike tellimuste maht on sõltuvuses iga liikmesriigi panusest Alliansi Maismaa Seiresüsteemide programmi (Alliance Ground Surveillance, AGS).

TIPS võimaldab Eesti kaitsetööstuse ettevõtetel esmakordselt osaleda NATO suurprojektis, seda läbi uute tehnoloogiate väljatöötamise.

AGSi idee sündis 2001 aastal kui Põhja-Atlandi Nõukogu otsustas luua tema omanduses ja tema poolt opereeritava Alliansi Maismaa Seiresüsteemi, mis saavutaks tegevusvalmiduse aastaks 2010. Sellele üleskutsele reageerisid erinevate NATO riikide kaitsetööstuste ettevõtted, mille tulemusel moodustati TIPS.

AJAKIRJANIKUD:

OLETE OODATUD MEMORANDUMI ALLKIRJASTAMISELE JA SELLELE JÄRGNEVALE PRESSIKONVERENTSILE 19. MAIL KELL 12. 50 KAITSEMINISTEERIUMI SAALIS.